Over

GERDIEN VAN DEN HOOGEN

Gerdien van den Hoogen (1985) is getrouwd met Peter en samen hebben ze drie prachtige kinderen.

Nadat Gerdien vijf jaar in een kleinschalig woonproject (Thomashuis) heeft gewerkt als begeleidster, is ze in 2016 gestart met Praktijk Rustpunt. In het Thomashuis heeft ze met veel plezier ervaring op mogen doen in het aansluiten, uitdagen en omgaan met mensen. Daar ervoer ze het inzetten van haar creatieve talenten als grote kracht. Nog steeds daagt ze mensen graag uit, om vanuit een veilige omgeving, met creatieve middelen, vol plezier en liefde naar zichzelf te leren kijken.

"VAN HART TOT HART IN CONTACT KOMEN MET DE ANDER STAAT CENTRAAL"

Tijdens het volgen van de HBO opleiding voor Creatief Therapeut – beeldend, heeft Gerdien een Minor gevolgd over omgaan met verlies en werkstress. Daar ontdekte ze dat gebeurtenissen in haar eigen leven ook een vorm van verlies waren en er om vroegen gezien te worden. De wens om daar naar te kijken resulteerde in het volgen van de post HBO opleiding Land van Rouw. Deze bracht haar nog dichter bij zichzelf en uiteindelijk ook dichter bij God. Ze heeft ervaren dat Zijn liefde altijd voor iedereen beschikbaar is, ook al voelt Hij soms ontzettend ver weg en heb je geen idee wat je reis je zal brengen. Zijn liefde maakte het mogelijk om met mildheid naar haar grootste angst en pijn te leren kijken. Ook leerde ze dat er ontzettend veel kracht zit in het kwetsbaar durven zijn. Diep van binnen groeide zo de wens om ook anderen te ontmoeten van hart tot hart en in alle rust en met liefde te leren kijken naar verlies en verdriet. Iedereen is op reis en iedere reis is uniek, want iedereen ontmoet andere mensen die je vormen in het omgaan met verlies en verdriet. Tijdens deze reis heeft Gerdien het als zeer waardevol ervaren om samen te reizen en te delen met anderen.

In 2013 ontmoette ze Anet Kiela van Praktijk de Pleisterplaats www.praktijkdepleisterplaats.nl, die kinderen begeleidt rondom verlies en rouw. Door gezamenlijke interesses ontstond zo een mooie samenwerking. Ze organiseren eens per jaar Wereld Lichtjesdag in de Boogkerk www.wereldlichtjesdag.nl. Mocht je meer informatie willen over verlies en rouw, kun je altijd contact opnemen. Inmiddels werken ze samen vanuit dezelfde praktijkruimte.

De diepe wens om meer te kunnen delen door haar ervaringen heeft verder vorm mogen krijgen met de start van Praktijk Rustpunt.

 

2005-2009    opleiding Creatieve Therapie -beeldend

2011-2013     opleiding Land van Rouw, omgaan met verlies

2019               training Verlies in Beeld, therapeutisch werken met poppetjestaal bij verlies

2022              training Mijn bed bij het raam, begeleiden van ernstig zieke kinderen, jongeren, hun ouders en broers en zussen

 

 

PRAKTIJK RUSTPUNT

OP ZOEK NAAR EEN RUSTPUNT ONDERWEG?